صفحه شخصی Ziba Ahmadpoor   
 
نام و نام خانوادگی: Ziba Ahmadpoor
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: تبریز
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  ناظر سازه
شماره نظام مهندسی:  13-3-6-18352
تاریخ عضویت:  1390/06/17
 روزنوشت ها    
 

 مرگ یک دریا بخش عمومی

24

جلسات و همایش های منطقه ای، استانی، ملی و فراملی برای نجات دریاچه ارومیه برگزار شده اما هنوز اقدام در خوری برای اجرای مصوبات صورت نگرفته است. دریاچه اُرومیه در شمال غربی ایران و در منطقهٔ آذربایجان واقع شده‌است. این دریاچه طبق آخرین تقسیمات کشوری، بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده‌است.

استفاده از آب رودخانه ارس برای نجات دریاچه ارومیه، مخالفان بسیاری دارد. اما استاندار آذربایجان شرقی گفته 30 درصد پروژه انتقال آب انجام شده و تا سه سال آینده به بهره برداری می رسد.(تا سه سال اینده.....؟؟؟)

دریاچه حتی تاب و تحمل یک سال را هم ندارد .

دریاچه رو به احتضار هست ، چاره ای برای دفن کردنش بیابید !!

رودخانه‌ها یا به یک حوضه آبگیر داخلی می‌ریزند یا خارجی، آنچه در مورد 2 رودخانه سیلوه و ارس نیز صادق است، پمپاژ چنان حجم آبی از این دو رود یا حوضه آبگیر و مصب آنها را با بحران روبه‌رو می‌کند، یا ما را درگیر چالش‌های بین‌المللی خواهد کرد. همین الان هم چالش بزرگ ما با 4 کشور دیگر حوضه خزر این است که آنها می‌خواهند در این دریا بازی را به عرصه اقتصاد و بهره‌برداری بکشانند، ما به عرصه زندگی و محیط‌زیست. کاهش آب ورودی یکی از بزرگ‌ترین رودخانه‌های منتهی به خزر، آیا آنها را مجاب به بی‌اعتنایی به بازی ما و گسترش بازی خودشان نخواهد کرد؟


جایی را خشکاندن برای جبران کم آبی جای دیگر، منطبق با کدام منطق نه فقط محیطی بلکه عقلی است؟

- پمپاژ، بله، پمپاژ یعنی لوله و بتون و آهن و دستگاه و تسمه و نقاله و...بلایی را که با دستکاری خامدستانه در طبیعت ایجاد کرده ایم، می‌خواهیم با دستکاری افزون‌تر جبران کنیم! دریاچه ارومیه حق جایی دیگر را نمی‌خواهد، حق خودش را می‌خواهد. ارس و سیلوه رگ حیات جاهای دیگری هستند. دریاچه ارومیه حق آب طبیعی را که با سدسازی بی‌رویه از آن دریغ کرده‌ایم، می‌خواهد. احتیاجی هم به پروژه پیچ در پیچ پر هزینه نیست. کافی است که تعدادی از چند ده سد موجود را خلع ید کرده و آب پشت آنها را در دریاچه رها کنیم. اما ظاهراً مشکل این است که انجام این کار سدسازی‌های بعدی را با تردید روبه‌رو می‌کند و البته جذابیت اقتصادی پمپاژ، بله، پمپاژ را ندارد.

- ممکن است گفته شود رها کردن آب پشت سدها به اقتصاد محلی منطقه لطمه می‌زند. واقعاً چقدر لطمه می‌زند؟ به‌گفته نماینده ارومیه در مجلس، دریاچه ارومیه تا حداکثر 3 سال دیگر کاملاً خشک می‌شود. وی اشاره کرد: «به محض خشکیدن دریاچه به واسطه آغاز وزش بادهای نمک، زندگی در حداقل 5 شهر بزرگ منطقه ناممکن خواهد شد.» آیا خسارت تعطیل کردن چند سد از خسارت متروک شدن چندین شهر و صدها روستا و بی‌خانمان شدن میلیون‌ها نفر از هم‌میهنان ما بیشتر است؟


- چند وقت پیش دولت گفته بود یک میلیارد دلار اختصاص داده به حل مسئله ریزگرد. یک میلیارد دلاری که هرگز مشخص نشد به چه صورت می‌خواهد مشکل ریزگرد را حل کند. اگر دولت چنان پولی دارد، چه بهتر که همین الان آن را صرف مشکل بزرگ‌تر، نزدیک‌تر و زیانبارتر خشکیدن دریاچه ارومیه کند. اما نه با طراحی پروژه‌های ضد‌محیطی و ضد‌طبیعت تازه، همچون آنچه هفته گذشته از صحن مجلس برگشت خورد.

دریاچه مُرد ، برای دفنش چاره ای بیاندیشید !!

چهارشنبه 23 شهریور 1390 ساعت 11:33  
 نظرات    
 
س بنائی 18:06 چهارشنبه 23 شهریور 1390
10
 س بنائی
تاسف آوره
واقعا کاری نمیشه کرد؟؟؟
مهدی ابراهیمی 09:48 پنجشنبه 24 شهریور 1390
2
 مهدی ابراهیمی
با سلام خدمت دوستان
ممنون از توجه شما.
به نطر من طرح انتقال آب از ارس یک طرح کاملا بدون مطالعه و کودکانه ای می باشد که نه تنها چاره کار نمی کند بلکه ایران را درگیر مناقشات بین المللی خصوصا با کشور آذربایجان خواهد کرد. در رابطه با حذف سدها و یا مجاب نمودن به رها کردن حق آبه دریاچه هم باید عرض کنم خدمتتان را حل خوبی است ولی کافی نمی باشد چون کل آب مورد نیاز دریاچه بسیار بیشتر از کل آب جمع آوری شده در پشت سدهاست و با یک محاسبه سر انگشتی میشه فهمید که مشکل خیلی عمیقتر است. و باید برداشت بی رویه آبهای زیر زمینی و خشکسالی را هم به آن اضافه کنیم. مشکل باید از چند جبهه حل شود یعنی باید تمام عوامل رو در نطر گرفت و برای تمام عوامل چاره اندیشید. که این امر نیازمند مطالعه دقیق هست و همچنین دعوت از مجامع و شرکتهای متخصص بین المللی جهت مطالعه ارائه طرح و پیشنهاد می باشد. ولی همه اینها باید سریع و بدون فوت وقت انجام شود.
حسن ابراهیمی 11:28 پنجشنبه 24 شهریور 1390
4
 حسن  ابراهیمی
واقعا حیفه که دریاچه خشک بشه ، چه تصاویر زیبایی داره ، اصلا فکرشو نمیکردم اینقدر قشنگ باشه
یادتون میاد دوره ابتدایی توی درس جغرافیا موقع امتحان یه سوالی میدادن : بزرگترین دریاچه ایران را نام ببرید؟
این همون دریاچه هستش که ما اون موقع اسمش رو می نوشتیم و نمره میگرفتیم!!!!!!!!!!!!
این دریاچه به گردن تک تک ما حق داره ، به ازای هر نمره ای که از نوشتن اسمش گرفتیم یک سطل آب بریزیم توی دریاچه باز هم در حقش کاری نکردیم
اگر این امکان برای من وجود داشت ،‌ من به سهم خودم این کار رو می کردم
مهدی سلطانی 20:09 پنجشنبه 24 شهریور 1390
5
 مهدی سلطانی
من موندم!!
حالا که دارن دریاچه رو خشک میکنن چرا این همه هزینه کردن و واسش پل زدن؟؟؟؟!!!!!
وریا ژولیده 20:41 پنجشنبه 24 شهریور 1390
4
 وریا ژولیده
واقعا تاسف آوره
Ziba Ahmadpoor 23:16 آدینه 25 شهریور 1390
5
 Ziba Ahmadpoor
با سلام
چرا دوست عزیز(سمیه بنائی)
میشه کاری کرد .
اب پشت بند ها و سد ها لااقل برای مدتی آزاد بشه ،
هر چه سریعتر (درسته آوردن آب رود آراز(ارس) زیان هایی خواهد داشت ، ولی بهتر از مرگ دریاچه هست) آب رودخانه (آراز) ارس به دریاچه برسه!! نه سه سال که حتی سه روز هم دیره !!

کاش مسئولین بیشتر از این احساس مسئولیت کنند . برای آن 8 میلیون نفر جمعیتی که قراره بعد از خشک شدن دریاچه به شهرها سرازیر بشن!!
م افتخاری 14:07 شنبه 26 شهریور 1390
5
 م افتخاری
کار نشد ندارد ولی مهم همت و خواستن است