صفحه شخصی Ziba Ahmadpoor   
 
نام و نام خانوادگی: Ziba Ahmadpoor
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: تبریز
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  ناظر سازه
شماره نظام مهندسی:  13-3-6-18352
تاریخ عضویت:  1390/06/17
 روزنوشت ها    
 

 چرا حروف روی کیبورد به صورت الفبایی چیده نشده اند ؟ بخش عمومی

14

بعضی چیزها بطوری وارد زندگی ما شده اند که دیگر به عجیب و غریب بودنشان ، عادت کرده ایم ، در حالی که به این سادگی هم که ما فکر می کنیم ، نیست ! بطور مثال به Copy و Paste کردن فکر کنید ، در زندگی واقعی اصلاً امکان اینکه مثلاً موبایل را هم در کیفمان Copy کنیم ، هم در جیب و هم روی میز رایانه مان ، امکان ندارد و حتی شاید خنده دار هم به نظر بیاید ! ولی ببینید Copy ، Paste کردن برای ما چقدر کاربرد دارد در حالیکه ما آن را یک عمل ساده می دانیم !

  یکی دیگر از چیزهایی که به آن عادت کردیم بدون اینکه بدانیم چرا اینگونه است ، ساختار چیده شدن حروف روی صفحه کلید است . تا حالا فکر کرده اید که چرا حروف روی دکمه های صفحه کلید به صورت الفبایی نیست و به قولی به صورت QWERTY هستند ؟

این طرز قرار گیری حروف توسط فردی به اسم کریستوفر شولز (Christopher Sholes) ابداع شد. کریستوفر شولز که به عنوان پدر ماشین تحریر شناخته شده ، فردی است که اولین ماشین تایپ مدرن را اختراع کرد. اولین ماشین تایپ بر اساس حروف الفبا ساخته شده بود و هنگامی که یک دکمه فشرده می شد، توسط یک میله ی آهنی به جوهر آغشته و اثری بر روی کاغذ ایجاد می شد . ولی اگر تایپیست با سرعت زیاد تایپ میکرد بعضی مواقع این میله های آهنی به هم گیر کرده و باعث از کار افتادن دستگاه تایپ می شد. برای همین شولز برای اینکه بتواند از درگیر شدن این میله ها با هم جلوگیری کند و در واقع بتواند تاخیری در کار تایپیست برای پیدا کردن حروف ایجاد کند ، 6 سال وقت گذاشت تا بتواند بهینه ترین حالت چینش حروف را برای جلوگیری از گیر کردن میله های رابط در سال 1878 پیدا کند .

سپس همین سیستم QWERTY وارد کامپیوترهای معمولی شد، چون احتمالاً هزینه آموزش مجدد تایپیست ها زیاد می شد و مردم عادی نیز به این چینش عادت کرده بودند. البته QWERTY تنها سیستم موجود برای چینش صفحه کلید نیست. سیستم های دیگری نظیر Dvorak و Colemak هم وجود دارد.
سیستم Dvorak در سال 1936 توسط فردی به همین اسم طراحی شد. هدف وی از طراحی افزایش سرعت تایپ با نزدیک هم آوردن حروفی بود که بیشترین کاربرد را در زبان انگلیسی داشتند . به طوری که حدود 70 درصد متن تایپی توسط ردیف وسطی انجام می شود در نتیجه انگشتان مسافت کمتری را طی میکنند و این باعث افزایش سرعت تایپ می شود . اگر علاقه دارید که این سیستم تایپ را امتحان کنید می توانید با رفتن به قسمت تنظیمات زبان و  Layout، چینش Dvorak را اضافه کنید و همچنین از این آموزش برای حرفه ای شدن استفاده کنید
!
سیستم Colemak هم با مبنا قرار دادن سیستم QWERTY و تعویض تعدادی از حروف سعی در کارآمدتر کردن تایپ با افزایش حروف اصلی در خط وسط داشت. ضمناً آیا می دانستید بزرگترین کلمه ای که می شود تنها با استفاده از حروف یک ردیف صفحه کلید نوشت کلمه Type Writer یا همان ماشین تحریر است !

یکشنبه 2 مهر 1391 ساعت 10:26  
 نظرات    
 
سید ابراهیم موسوی نژاد 17:18 یکشنبه 2 مهر 1391
3
 سید ابراهیم موسوی نژاد
جالب بود
کاوه زمانی 22:24 یکشنبه 2 مهر 1391
0
 کاوه زمانی
جالبه
خیلی وقته برام سوال شده بود.
ش ب 00:36 دوشنبه 3 مهر 1391
2
 ش ب
سلام
ممنون
بسیار جالب بود.
جالبه بدونید که تایپ با ماشینهای تحریر قدیمی خیلی مشکل تر از کامپیوتر بود چرا که مثلا برای حالتهای مختلف حرف ع چهار موقعیت را باید در ذهن خود حفظ می کردند.
ع اول ( عـ )
ع وسط (ــعــ )
ع چسبان آخر (ــع )
ع آخر (ع)
ولی به لطف کامپیوتر دیگر این اتصالات خود به خود رعایت می گردند.
حمیده فاطمی 08:20 دوشنبه 3 مهر 1391
1
 حمیده  فاطمی
این برای من سوال بود ولی دلیلش را نمی دونستم ممنون
عبدالرحمان آروین پیلی 14:12 دوشنبه 3 مهر 1391
1
 عبدالرحمان آروین پیلی
من اینو نمی دونستم
مائده علیشاهی 18:44 دوشنبه 3 مهر 1391
2
 مائده علیشاهی
واقعا ممنون....جالب بود برام
نیما محسون 20:57 سه شنبه 4 مهر 1391
2
 نیما محسون
با سپاس و درود فراوان
مرتضی ایمانی 09:14 پنجشنبه 6 مهر 1391
1
 مرتضی ایمانی
مطلب جالبی بود ، حالا این صفحه کلید خودمون را با صفحه کلید ژاپنی و یا چینی مقایسه کنید ، شاید مثل مشاهده صفحه کلید فضایی ها باشد . هم از نظر تعداد و هم از نظر شکل ظاهری حروف و صفحه کلید
س بنائی 14:34 پنجشنبه 6 مهر 1391
1
 س بنائی
مرسی خانم مهندس. .خیلی جالب بود
محمد حسین خیری 07:53 آدینه 14 مهر 1391
0
 محمد حسین خیری
مرسی. جالب بود. من این رو میدونستم اما نه به این کاملی.
البته یه استباه هم داشتید.
keyboard درسته, keyword غلطه.